Amiga

Amiga

18 Nis 2007

Amiga'da DUAL PNG ikonları nasıl gösteririz ?

Uzun araştırmalar ve tırsa tırsa yaptığım program kurulum ve denemeleri sonrasında ekran kartlı classic Amigalarda sorunsuzca çalışan ve kurulum anlamında da çok uğraştırmayan bir install programı yardımıyla aktif olarak kullandığım Amigama 32 Bit Dual PNG kurmayı başardım.

Sevgili "Aros For Amiga Operate system" (Kısaca AFA Os olarak anılıyor) programcıları çalışmışlar gayret göstermişler ve Classic amigalarda daha hızlı ikon tazelemesi yapan bir icon.library ve rawbinfo yaması hazırlamışlar ve bedava olarak dağıtıyorlar.

Bu bir install programı, programı çalıştırdığınızda Workbenchimize bir AFA Os prefs, truetype yönetim prefsi, rawbinfo patchi ve ilgili bir kaç library yükleniyor.
Yükleme bittikten sonra editör programı ile "s:startup-sequence" inizi açıyorsunuz ve "AddDataTypes" ile başlayan satırı buluyorsunuz ve bu satırın altına "c:afa_os_loader" komutunu ekliyorsunuz.
Daha sonra "setpatch" komut satırını buluyorsunuz startup-sequence dosyasında ve "setpatch" komutundan önceki satıra "c:morelibspace" komutunu ekliyorsunuz. Amiganıza reset atıyorsunuz. Sonuç mükemmel. Icon tazeleme hızı 10 kat hızlanmış durumda. powericon komutu ile aktive ettiğiniz png iconlarında çok hızlı tazeleme yapabiliyorsunuz. Amiganın en büyük sıkıntısı ikonları gösterirken geçen sürenin fazlalığı idi. Ama artık bu çok daha katlanılabilir bir seviyeye indirgenmiş.

2. aşama olarak afa os u install ettiğimiz klasöre gidip (amiga da "çekmece" olarak ifade edilir)patch klasörünü açıyoruz ve içindeki "rawbinfo" patch dosyasını çalıştırıyoruz. Program wbstartup klasörü içinde yeni bir rawbinfo programı oluşturuyor ve gerekli yamaları yapıyor. wbstartup klasörü içindeki eski rawbinfo programını silebilirsiniz.

sisteme yeniden reset atıyorsunuz. Amikit için hazırlanmış olan 32 bit DUAL PNG ikonlarını sisteminize kurup oldukça hızlı, stabil görsel anlamda çok daha başarılı olan yeni ikon setinizin keyfini çıkarıyorsunuz.

Directory Opus Magellan normalde PNG iconları gösteremez. Ama bu yamayı yaptıktan sonra Magellan üzerinde de PNG iconları kullanabilirsiniz.

Prefs klasörü altında "AfaOs.prefs" dosyasını çalıştırarak ikon setinize şeffaflık, hızlı tazelenmesi, font gösterim kalitesi ile ilgi ayarları yapıp kendinize göre özelleştirmeniz mümkün. Truetype font desteği de mevcut.

http://amidevcpp.amiga-world.de/afa_binarie_upload.php

adresinden afa os install yazılımını indirip kurabilirsiniz. Takıldığınız konularda bana ulaşırsanız yardımcı olurum.

Kolay Gelsin

Mathman

Hiç yorum yok: